Wat doet Orange Babies

Orange Babies helpt moeders en kinderen in Afrika bij hun gevecht voor een toekomst zonder hiv. Wat veel mensen niet weten is dat je met de juiste medicijnen en zorg de overdracht van hiv kunt voorkomen. Dus als een zwangere vrouw besmet is, wil dat nog niet zeggen dat de baby ook met hiv ter wereld hoeft te komen. In tegendeel zelfs: sinds onze oprichting hebben we al tienduizenden baby’s gered. Orange Babies is actief in 20 projecten in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia waar de hiv-besmettingsgraad hoog is en hulp niet voor handen. Hier helpt Orange Babies door twee soorten programma’s toe te passen:     


Child Protect
Voorkomen dat een zwangere vrouw het hiv-virus doorgeeft aan haar baby. Dit programma zorgt ervoor dat de besmetting van baby’s in het gebied in 5 jaar tijd daalt tot onder de 2%. Met andere woorden: bijna alle baby’s komen gezond ter wereld!  


Child Care
Helpen van mensen die (indirect) slachtoffer zijn van hiv en aids. Met het Child Care programma ontfermt Orange Babies zich over weeskinderen en kwetsbare kinderen die getroffen zijn door de aidsepidemie.