Wat doet Vrienden van de Olifant

Voor €5,- Verbandmiddelen
Voor het verbinden van open wonden is veel verband nodig van een speciale kwaliteit, omdat dieren (en speciaal olifanten) niet rustig blijven zitten.
Voor € 10,- Operatie-instrumenten
Voor operaties en het verwijderen van ongerechtigheden uit de huid zijn speciale instrumenten nodig.
Voor € 15,- Medicijnen
Medicijnen worden in grote hoeveelheden gebruikt. Infuus, drankjes en vaccinaties zijn onmisbaar voor de genezing van zieke dieren.
Voor € 25,- Scharen
Bij operaties en het behandelen van wonden worden verschillende scharen gebruikt. Hetzelfde geldt voor tangetjes en pincetten.
Voor € 50,- Laboratoriumapparatuur
Voor onderzoek is een professionele microscoop onmisbaar. Ook de verschillende attributen en kweeksetjes zijn onontbeerlijk.

Algemene informatie
Een baby-olifantje die alleen komt te staan kan (afhankelijk van leeftijd en conditie) 24 tot 48 uur zonder moedermelk. Daarna is het ten dode opgeschreven. Tot voor kort overleed 1 op de 3 babyolifantjes die gered waren alsnog. Dit omdat er geen ziekenhuis was waar het de intensieve medische verzorging kon krijgen. Nu is het ziekenhuis er wel; Het Olifantjes Ziekenhuis in Girithale op Sri Lanka. Maar alleen het ziekenhuis en de apparatuur is niet voldoende. Er moeten voor het dagelijks gebruik regelmatig verband, medicijnen, instrumenten en kleine apparatuur aangeschaft worden om de opgenomen patiëntjes goed te kunnen behandelen. Met behulp van jouw PowerFlower blijven deze kleine patiëntjes in leven.